Triathlonclinics & -trainingen

Wil jij met nóg meer zelfvertrouwen aan de start van een triathlon staan? TRI HARD biedt wisselclinics en triathlontrainingen voor alle atleten: van de beginner die graag de basistechniek van een triathlon wil leren, tot de ervaren routinier die net die laatste procentjes wil verbeteren naar een nóg snellere tijd. De trainers van TRI HARD hebben de kennis en ervaring om jou goed beslagen ten ijs te laten komen.

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over de TRI HARD trainingen en clinics. Inschrijven voor een clinic of training kan via het inschrijfformulier van onze wedstrijden. Ben je al ingeschreven voor een wedstrijd en wil je een training of clinic doen? Log dan in in jouw MyLaps omgeving en voeg de training of clinic toe!

TRI HARD wisselclinic (€22,50)

Tijdens de TRI HARD wisselclinics doorloop jij met de trainer de overgangen van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen. Je oefent verschillende vaardigheden die jou helpen naar een soepele wissel. Ben jij benieuwd welke vaardigheden dit zijn? Bekijk dan alvast eens de instructievideo’s die TRI HARD trainer Wouter maakte voor 3athlon.nl. 

Wisselen algemeen

Wetsuit aan- en uittrekken

Snelveters

Er zijn clinics ter voorbereiding op TRI HLMRMEER, TRI AMSTERDAM, TRI OUDERKERK en TRI BOSBAAN. Op de donderdag voor deze wedstrijden ga jij op de wedstrijdlocatie oefenen met de techniek van het wisselen. De fysieke inspanning blijft laag, zodat je fris aan de start van je triathlon staat.

Data wisselclinics

 • 13 mei 2021 – TRI HLMRMEER – Haarlemmermeerse Bos, Hoofddorp
 • 17 juni 2021 – TRI AMSTERDAM – Bella Vistapark, Amsterdam
 • 19 augustus 2021 – TRI OUDERKERK – Ouderkerkerplas, Ouderkerk a/d Amstel
 • 23 september 2021 – TRI BOSBAAN – Bosbaan, Amstelveen

Programma wisselclinic

Tijd Activiteit
18:30 uur Ontvangst & registratie
18:45 uur  Start clinic
20:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Benodigdheden

 • Kleding die jij bij de triathlon zou dragen (bv. tri-suit)
 • Lange kleding om tussendoor en na afloop warm te blijven (douchen na afloop niet mogelijk)
 • Zwembril en badmuts
 • Fiets, helm en fietsschoenen (en evt. fietsbril)
 • Hardloopschoenen

Wat levert de wisselclinic van TRI HARD jou op?

In deze clinic leer je veilig, volgens de regels en vliegensvlug door de wissels te gaan. Daarom is de clinic de afgelopen jaren populair gebleken bij zowel beginnende als ervaren triatleten.

In slechts één wisselclinic kan de weinig geoefende wisselaar al snel een minuut van zijn eindtijd af snoepen. Dat is nog eens efficiënt trainen!

TRI HARD triathlontraining (€42,50)

Tijdens de triathlontrainingen van TRI HARD wordt aandacht besteed aan alle componenten van een wedstrijd. Natuurlijk krijg je begeleiding in je zwem-, fiets- en looptechniek, maar er zal ook zeker aandacht besteed worden aan andere details die jou zullen helpen met succes aan de finish te komen.

Een trainingsochtend of -avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gericht op het zwemmen in open water. Je zult in dit deel oefenen met de zwemstart, navigeren, boeironden, draften en de zwemexit. Dat houdt in dat er meer aandacht zal zijn voor techniek dan voor fysieke uitdaging. Uiteraard zorgen de TRI HARD trainers ervoor dat er voldoende inspanning is om warm te blijven. 

In het tweede deel van de ochtend of avond doe je een koppeltraining (fietsen en lopen), waarbij je meerdere keren de overgang tussen fietsen en lopen in verschillende vormen zult oefenen. Uniek aan deze trainingsmethode is dat je écht een wedstrijdsituatie nabootst: je oefent de overgang van fietsen naar lopen zoals dat tijdens jouw triathlon zou moeten gaan.Deze training kent een meer fysiek karakter, maar ook hier komt techniek aan bod. Onze trainers richten de activiteit zo in, dat jij op je eigen niveau kunt worden begeleid en echt instructie krijgt waarmee je je snel ontwikkelt.

Tijdens een gezamenlijke afsluiting is er voldoende ruimte om na te kletsen en eventueel nog wat vragen te stellen. 

Data triathlontrainingen

 • Zaterdag 22 mei 2021 – Ouderkerkerplas – Ouderkerker aan de Amstel
 • Maandag 21 juni 2021 – Willem-Alexander Baan – Zevenhuizen
 • Maandag 9 augustus 2021 – Ouderkerkerplas – Ouderkerk aan de Amstel
 • Zaterdag 4 september 2021 – Ouderkerkerplas – Ouderkerk aan de Amstel

Programma triathlontraining

Tijd zaterdag Tijd maandag Activiteit
9:00 uur 18:30 uur Ontvangst & registratie
9:15 uur 18:45 uur Opening en instructie training 1
9:30 uur 19:00 uur Training 1
Groep 1: Zwemmen
Groep 2: Koppeltraining fietsen & lopen
10:45 uur 20:00 uur Pauze
11:00 uur 20:15 uur Training 2
Groep 1: Koppeltraining fietsen & lopen
Groep 2: Zwemmen
12:15 uur 21:15 uur Gezamenlijke afsluiting

Benodigdheden

 • Kleding die jij bij de triathlon zou dragen (bv. tri-suit)
 • Lange kleding om tussendoor en na afloop warm te blijven (douchen na afloop niet mogelijk)
 • Zwembril en badmuts
 • Zwemkleding (evt. wetsuit)
 • Fiets, helm en fietsschoenen (en evt. fietsbril)
 • Hardloopschoenen

Wat levert de TRI HARD triathlontraining jou op?

Er komt veel kijken bij een triathlon. Zeker voor de minder ervaren atleten is de TRI HARD trainingsochtend of -avond een uitstekende manier om onder bekwame begeleiding te oefenen met vaardigheden die in een reguliere training niet snel aan bod zullen komen. Zo zul je merken dat het zwemmen in open water na de training direct veel gemakkelijker gaat. Dankzij de aandacht voor de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het zwemonderdeel, zul jij met meer zelfvertrouwen aan de start van je triathlon staan.

Met de fiets-loop koppeltraining ervaar je bovendien een meer wedstrijdgerichte trainingsmethode, die je uitstekend kunt inpassen in jouw reguliere wedstrijdvoorbereiding. Bovendien heb je bij de TRI HARD trainingen de mogelijkheid écht te oefenen met snel doorwisselen, doordat je je geen zorgen hoeft te maken over het veilig binnen zetten van je fiets.

Dankzij de persoonlijke begeleiding van de TRI HARD trainers zal één training je al veel leren, zelfs als je al jaren ervaring hebt.

Onze trainers stellen zich voor

In het seizoen 2021 zullen de trainers van Training Tweaks de wisselclinics en triathlontrainingen verzorgen. Training Tweaks is al enkele jaren de vaste coachingpartner van TRI HARD. Kijk voor meer informatie over persoonlijke coaching die je écht beter maakt ook eens op www.trainingtweaks.nl.

Wouter Dijkshoorn

Fysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / Docent Amsterdam Medisch Centrum / Niveau 3 hardloop- & triathloncoach

Naast mijn werk op de huisartsenopleiding op het UMC Amsterdam ben ik sinds 2014 in de triathlonsport actief. Ik begeleid sporters met individuele coaching en groepstrainingen. Daarnaast houd ik me bezig met het opleiden van trainers. Zo geef ik al enkele jaren clinics voor de TRI HARD series (voorheen Amsterdamse Triathlons) en ben ik triathlontrainer van de eredivisieselectie van De Dolfijn.

Zelf ben ik als atleet vooral actief in de Eredivisie, maar ook in het crosscircuit doe ik veel mee. Op 8 september 2019 werd ik Nederlands Kampioen Cross Triathlon en ik mag dit jaar dus de nationale driekleur verdedigen tijdens alle cross wedstrijden.

Young Fokker

Sportfysiotherapeut / Docent & onderzoeker Hogeschool van Amsterdam / Niveau 3 hardloop- en triathloncoach / Personal trainer

Naast mijn werk op de opleiding Fysiotherapie bij de HvA ben ik sinds 2015 actief in de triathlonsport. Ik ben begonnen met een sprinttriathlon bij de Bosbaan (toen Amsterdamse Triathlons) en dat is sindsdien uitgegroeid naar de hele afstand. Ik geef hardlooptraining en ik begeleid sporters met individuele coaching. Sinds dit jaar mag ik deelnemen aan de teamcompetitie triathlon in de 3eDivisie en concentreer ik me voornamelijk op de lange afstanden van de triathlon. 

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search